Okoń z patelni

31178
com_content.article
(Oddano 129 głosów z średnią 4.61 z 5)
Okoń z patelni4.61 out of 5 based on 129 voters.


Składniki:


    • 50 dkg świeżych okoni
    • sól, pieprz
    • ¼ szklanki mąki pszennej
    • ¼ szklanki mąki ziemniaczanej
    • 2 łyżki masła
    • 2 łyżki oleju

    Sposób przyrządzenia:

    Świeże, nie przesuszone ryby dokładnie oskrobać, wypatroszyć pozostawiając głowę ryby, ponacinać ostrym nożem boki ryby. Usunąć łuki skrzelowe i oczy. Dokładnie umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Mąki wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i masło. Każdą rybkę obtoczyć w mieszance mąki i smażyć na gorącym tłuszczu po 3 minuty z każdej strony. Usmażone obsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać z dodatkiem cytryny.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi