Okoń z grilla

31179
com_content.article
(Oddano 47 głosów z średnią 4.66 z 5)
Okoń z grilla4.66 out of 5 based on 47 voters.


Składniki:


  • 50 dkg świeżych, niedużych  okoni
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju

Sposób przyrządzenia:

Świeże, nie przesuszone ryby dokładnie oskrobać, wypatroszyć pozostawiając głowę ryby, ponacinać ostrym nożem boki ryby. Usunąć łuki skrzelowe i oczy. Dokładnie umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Masło i olej rozgrzać. Przygotować gałązkę rozmarynu lub pędzel kuchenny. Piec na dobrze nagrzanym grillu cały czas smarując masłem z olejem nabieranym na gałązkę rozmaryny.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi