Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mielone mięso zapiekane w plastrach cukinii

Składniki:

  • 4 grube plastry cukinii /około 2 cm/
  • ½  kg mielonego mięsa drobiowo- wieprzowego
  • szczypta chili
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • sól, pieprz do smaku
  • olej

    Sposób przyrządzenia:
    Cukinię umyć, osuszyć pokroić na plastry 2 cm, wydrążyć środki, oprószyć, solą, chili i skropić sosem sojowym i odstawić na około 2 godziny. Smarować miodem. Mielone mięso doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać jajko i wyrobić na jednolitą masę. Uzupełnić środki cukinii, piec w nagrzanym piekarniku do temp 160 stopni C około 30 minut. Podawać z uprażonym ryżem.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *