Lin w śmietanie Oli

30675
com_content.article
(Oddano 21 głosów z średnią 4.76 z 5)
Lin w śmietanie Oli 4.76 out of 5 based on 21 voters.


Składniki:


    • 1 kg lina
    • 5 dkg grzybów
    • 1 cebula
    • 2 łyżki masła
    • sól, pieprz do smaku
    • ½ szklanki śmietany
    • ½ pęczka natki pietruszki
    • 2 litry wody

    Sposób przyrządzenia:

    Lina sprawić, umyć, osączyć, wykroić filety, wyjąć ości, mięso pokroić w kostkę. Umyte grzyby pokroić w paseczki, obraną cebule pokroić w kostkę i zrumienić na maśle, połączyć  z grzybami, osolić i udusić. Zalać wodą zagotować i dodać przygotowaną rybę, ugotować do miękkości, odstawić, połączyć ze śmietaną i dodać posiekaną natkę pietruszki . Doprawić do smaku sola i pieprzem. Podawać z makaronem lub wyprażonym na sypko ryżem.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi