Limanda żółto płetwa z mandarynkami

17522
com_content.article
(Oddano 15 głosów z średnią 4.27 z 5)
Limanda żółto płetwa z mandarynkami4.27 out of 5 based on 15 voters.


Składniki:

Cqs1297806002w
  • 1,5 kg filetów z limendy
  • sól, biały pieprz
  • ½ łyżeczki wędzonej papryki
  • oliwa
  • 1 duża mandarynka
  • 1 szklanka oliwek bez pestek
  • 1 łyżeczka tartego imbiru
  • grubo posiekana bazylia
  • 1 łyżka białego wina



    Sposób przyrządzenia:
    Umyte i osuszone filety przyprawić solą i pieprzem oraz wędzoną papryką. Mandarynkę dokładnie obrać ze skóry i błon, podzielić na segmenty. Oliwki pokroić. Mandarynkę, bazylię, oliwki, imbir, wino odrobinę oliwy wymieszać, przyprawić, ponownie wymieszać. Na kilka godzin odstawić do lodówki. Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą i odrobiną białego wina i upiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni C. Czas pieczenia uzależniamy od grubości ryby.  Upieczone filety podawać gorące z dodatkiem wcześniej przygotowanej sałatki.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

  • Przepisy na sałatki
    Wspanaiłe przepisy na pizzę
    Dania z Grilla
    Przepisy na wieprzowinę
    Przepisy na wspaniałe ciasta


    Znajdź nas w Google+

    Najnowsze przepisy kulinarne:
    Top Blogi