Leszcz zapiekany na kwaśno

19293
com_content.article
(Oddano 8 głosów z średnią 4.50 z 5)
Leszcz zapiekany na kwaśno4.50 out of 5 based on 8 voters.


Składniki:


  • 1 duży leszcz o wadze około 1,5 kg
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 5 łyżek oleju
  • 4 łyżki soku cytrynowego
  • sól, pieprz
  • posiekany koperek i natka pietruszki



    Sposób przyrządzenia:

    Leszcza sprawić, wyfiletować, skórę ponacinać ostrym nożem na głębokość około 5 mm, przyprawić, odstawić na kilkanaście minut.  Mąki wymieszać. Rybę podzielić na porcję, każdą porcję obtoczyć w mące i usmażyć na dobrze nagrzanym oleju. Jeszcze niedosmażoną rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego i polać sokiem cytrynowym wymieszanym z zieleniną. Tak przygotowaną rybę zapiekać przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi