Kuleczki rybne ze szczyptą kurkumy

30674
com_content.article
(Oddano 29 głosów z średnią 4.52 z 5)
Kuleczki rybne ze szczyptą kurkumy4.52 out of 5 based on 29 voters.


Składniki:


    • 1 kg filetów z pangi
    • 2 kromki chleba bez skórki
    • łyżka posiekanej natki pietruszki
    • 1 duża cebula
    • jajko
    • 5 łyżek mąki kukurydzianej
    • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:

    Filety umyć, osuszyć i zmiksować, wymieszać z drobno pokruszonym chlebem, cebulę obrać i drobniutko posiekać. Składniki wymieszać , dodać posiekaną  natkę pietruszki i doprawić do smaku solą i pieprzem, uformować kuleczki i obtoczyć w mące kukurydzianej. Piec na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym i piec w piekarniku w temperaturze 190 stopni C około 15 minut. Dobrze smakuje z sosem pomidorowym.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi