Sposób wykonania:

Rybę sprawić, mięso od kręgosłupa i podzielić na kawałki o szerokości około 3 cm. Na głowie, kręgosłupie i płetwach ugotować lekki wywar z dodatkiem cebuli, soli i papryki. Gotować około 1 godziny na bardzo wolnym ogniu tak aby wywar pozostał klarowny. Do przecedzonego wywaru dodać przygotowane kawałki ryby i powoli gotować 15 minut. Delikatnie wyjąć kawałki ryby z wywaru, poukładać na półmisku, ozdobić kawałkami jajka ugotowanego na twardo oraz papryką pokrajaną w krążki. Zalać przecedzonym przez gęste sito wywarem z dodatkiem żelatyny.

 

 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi