• 4 duże jabłka
  • 20 – 30 dkg pieczonego mięsa z kurczaka
  • 10 dkg tartego żółtego sera
  • 2 łyżki majonezu
  • jajko
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Z każdego jabłka ściąć wierzchołek i za pomocą łyżeczki ostrożnie wydrążyć środek, oprószyć wnętrze jabłka szczyptą majeranku. Przygotować nadzienie. Mięso pokroić w kostkę, wymieszać z tartym serem i żółtkiem jajka, przyprawić. Farszem napełnić wydrążone jabłka, górę posmarować majonezem i posypać posiekaną natką pietruszki. Zapiekać w mocno nagrzanym piekarniku przez około 20 minut (czas zależny od gatunku jabłek)

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi