Filet ze szczupaka grillowany

19744
com_content.article
(Oddano 139 głosów z średnią 4.65 z 5)
Filet ze szczupaka grillowany4.65 out of 5 based on 139 voters.


 

Składniki:


  • 1 kg filetów ze szczupaka
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki oleju
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • kilka listków mięty
  • sól, pieprz

 

Filet Ze Szczupaka

 


Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone filety z ryby przyprawić solą i pieprzem. W małym rondlu rozpuścić masło, dodać olej, sok z cytryny i posiekane listki mięty. Podgrzewać na grillu mieszając przez 5 minut. Sosem posmarować filety i piec na grillu po kilka minut z każdej strony.  Podawać z surówkami i białym pieczywem opieczonym na grillu, natartym czosnkiem.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi