Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z pangi w sosie koperkowo kaparowym

Składniki:

  • 50 dkg filetów z pangi
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej
  • sól, pieprz, papryka do smaku
  • Sos:
  • 1 łyżka majonezy
  • 2 łyżki jogurtu
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku

    Sposób przyrządzenia:
    Filety umyć, dokładnie osuszyć, podzielić na porcje. Mąkę kukurydzianą wymieszać z przyprawami. W tak przygotowanej mieszance panierować porcje ryby. Na patelni rozgrzać olej, smażyć filety na złoty kolor. Składniki sosu wymieszać. Przed podaniem rybę polać sosem.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *