Dip brzoskwiniowy z likierem
Dip brzoskwiniowy z likierem 4.38 out of 5 based on 240 voters.
Składniki:
- 15 dag orzechów włoskich
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki likiery grand marnier
- 8 brzoskwiń
- 6 łyżek cukru pudru
- 2 łyżki cukru
-
Orzechy zalać likierem oraz sokiem z cytryny, odstawić na 15 minut.
W miedzy czasie obrane brzoskwinie zmiksować po czym dodać orzechy i jeszcze raz zmiksować.
Doprawić do smaku cukrem i schłodzić w lodówce.
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: czwartek, 16, wrzesień 2010 12:21
- Gosia Zawierucha
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny