• 6 jaj
  • 1,5 szklanki cukru
  • 3 szklanki mąki
  • cała margaryna
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • dowolne owoce


Sposób przyrządzenia:
Margarynę rozpuścić i pozostawić do ostygnięcia. Żółtka oddzielić od białek. Ubić pianę z białek a następnie dodawać stopniowo cukier. Miksować tak długo aż nie poczują państwo cukru. Następnie dodajemy żółtka, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Później ciasto mieszamy z mąką i dopiero po dokładnym wymieszaniu ciasta wlewamy ostudzoną margarynę. Gdy ciasto jest juz gotowe wlewamy je na blachę a na wierzch dajemy owoce i posypujemy je kraszanką. Wstawiamy ciasto do piekarnika na 180 stopni na około 45 minut.
Do ciasta najlepsze są kwaśne owoce takie jak: porzeczki, jabłka czy śliwki.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi