Ciasteczka z paluszków krabowych

5287
com_content.article
(Oddano 351 głosów z średnią 4.50 z 5)
Ciasteczka z paluszków krabowych4.50 out of 5 based on 351 voters.


234bb9cf2f96f55f

Składniki:


  • 1 kg paluszków krabowych
  • 1/3 szklanki majonezu
  • 1 łyżka dobrej musztardy
  • 3 jajka
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1/3 szklanki bułki tartej
  • mąka
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki drobno posiekanej cebuli
  • 1 łyżeczka startej skórki cytryny
  • pieprz kajeński, sól, pieprz czarny wg smaku
  • 2 łyżeczki tartego chrzanu
  • olej

Sposób przyrządzenia:
Paluszki krabowe dokładnie, drobno posiekać ostrym nożem. W misce wymieszać wszystkie składniki, z wyjątkiem chrzanu i majonezu, dodając taką ilość mąki aby uzyskane ciasto miało konsystencje pozwalającą na formowanie ciasteczek. Smażyć w głębokim oleju do momentu uzyskania pięknego złotego koloru. Przed podaniem obsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać gorące z dodatkiem chrzanu i majonezu lub salsy.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi