Carpaccio z tuńczyka Marty

14013
com_content.article
(Oddano 333 głosów z średnią 4.44 z 5)
Carpaccio z tuńczyka Marty 4.44 out of 5 based on 333 voters.


Składniki:


  • 350 g świeżego tuńczyka
  • 1 szalotka
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki wytrawnego wina sherry
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżeczki kaprów ze słoika

Sposób wykonania:
  1. Oczyszczonego tuńczyka owinąć w folie aluminiową i wstawić do zamrażalnika na 2 godziny.
    W miedzy czasie oliwę roztrzepać razem z sherry, octem, solą oraz pieprzem po czym dodać posiekaną cebulkę.
    Tuńczyka wyjąć z zamrażalnika i pokroić na cieniutkie plasterki, które ułożyć na talerzu u skropić sosem.
    Udekorować kaparami.

     

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi