Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z homara z miętą

Składniki:

  • 1 homar
  • 400 g arbuza
  • 300 g melona miodowego
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki miodu akacjowego
  • 6 listków mięty
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 łyżki oleju z pestek winogron
  • 50 g orzechów nerkowca

    Sposób wykonania:

    1. Homara wrzucić do wrzącej wody na 5 minut po czym usunąć pancerz oraz szczypce i wyjąć mięso, które pokroić w paski.
      Następnie z arbuza oraz melona wydrążyć łyżeczką kulki, które dodać do mięsa.
      Następnie miód wymieszać z oliwą, sokiem z cytryny, cukrem oraz miętą.
      Powstałym sosem polać sałatkę.
      Przed podaniem udekorować orzechami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *