• 1 kg grubych żeberek wieprzowych
  • 4  łyżki smalcu
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • zestaw warzyw rosołowych bez kapusty
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • pieprz, sól


Sposób przyrządzenia:
Żeberka  oczyścić z nadmiaru tłuszczu, umyć, pokroić na porcje, natrzeć przyprawami i pozostawić w lodówce na 24 godz. Następnie obrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu zlać tłuszcz, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokroić w paseczki, podsmażyć na pozostałym tłuszczu, dodać do żeberek pod koniec duszenia.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi