Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z czerwonej soczewicy

Poszukujesz nowych przepisów na zupy? Idealnie trafiłeś. Zupa z czerwonej soczewicy. Przepis zawiera: soczewicę, cebulę, koncentrat pomidorowy. 
 

Składniki:

  • 8 łyżek soczewicy
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 szkl bulionu 
  • ½ łyżeczki ostrej papryki 
  • sól
  • pieprz 
 

Sposób wykonania:

  1. Obraną cebule posiekać.
    Wrzucić ją do garnka z rozgrzaną oliwą z oliwek.
    Lekko zeszklić po czym dodać obrane marchewki pokrojone w kostkę.
    Razem przesmażyć.
    Wówczas dodać soczewicę.
    Zalać całość bulionem.
    Dodać jeszcze koncentrat pomidorowy.
    Całość gotować około 15 minut do miękkości wszystkich składników.
    Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryką.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *