Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażony camembert z rukolą

Składniki:

  • 2 serki camembert
  • 5 brzoskwiń z puszki
  • 3 plastry polędwicy
  • 1 łyżka maki
  • 1 jajko
  • rukola
  • oliwa z oliwek
  • sok z limonki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Brzoskwinie pokroić na cząstki a rukole oczyścić i ułożyć na talerzach.
    Posypać ja kawałkami brzoskwiń oraz paseczkami polędwicy.
    Całość polać oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
    Następnie serki obtoczyć w roztrzepanym jaku, potem w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas ułożyć je na rukoli.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *