Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab wieprzowy po alzacku.

Skład:

  • 1 kg schabu wieprzowego
  • 15 dag kiełbasy
  • 15 dag smalcu
  • 5 dag wędzonej słoniny
  • 8 dag cebuli
  • 50 dag kwaszonej kapusty
  • 5 dag mąki
  • 1 g kminku,
  • sól

Sposób przyrządzenia:
Kotlety schabowe zbić tłuczkiem, oprószyć solą, obtoczyć w mące, usmażyć na smalcu. W rondlu na smalcu podrumienić 5 dag pokrojonej w makaronik słoniny oraz posiekaną cebulę. Dodać 50 dag opłukanej kiszonej kapusty, 1/2 łyżeczki kminku. Dusić do miękkości. Usmażone kotlety ułożyć na półmisku, pokryć kapustą i świeżo usmażonymi ziemniakami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *