Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab duszony z warzywami

Składniki:

  • 1 kg schabu
  • 2 cebule
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • ½ selera
  • musztarda
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • 6 goździków
  • kostka rosołowa
  • sioła
  • oliwa

Sposób wykonania:

  1. Schab pokroić w plastry, które lekko zbić tłuczkiem i oprószyć solą oraz natrzeć czosnkiem, odstawić na 30 minut.
    Po tym czasie mięso posmarować musztardą, posypać pieprzem oraz ziołami i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
    Następnie marchewkę, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce i rozłożyć na mięsie.
    Na wierzchu ułożyć cebule nadziane goździkami i skropić całość oliwą,
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 1  godziny w trakcie podlewając bulionem z kostki rosołowej.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *