Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z roszponki, pomidorem i mozzarellą

 

Składniki:

  • 1 op roszponki
  • 2 żółte pomidory
  • 20 dag mozzarelli
  • garść orzeszków piniowych
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka jasnego miodu
  • 3 listki melisy
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania;
Roszponkę porwać na mniejsze kawałki.
Pomidory i mozzarellę pokroić w kostkę a orzechy posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Natomiast olej wymieszać z sokiem z cytryny i miodem.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sałatkę.
Udekorować listkami melisy.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *