Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z brukselki i ogórków

Składniki:

  • 500 g brukselki
  • 100 g kwasoznych ogórków
  • 100 g jabłek
  • 50 g cebuli
  • 100 g pomidorów
  • 150 ml śmietany
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny
  • 2 jajka

    Spoób wykonania;
    Bruskelki obgotować w osolonej wodzie.
    W między czasie ogórki pokroić w plasterki.
    Natomiast jabłka obrać, pokroić w kostkę, cebulę w krążki a pomidory na cząstki.
    Następnie śmietanę dorpawić do smku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny i polać skałdniki sałatki.
    Całość dokałdnie wymieszać.
    Na sma koniec jajka ugotować na wtardo, obrać i pokroić na cząstki, którymi udekorować wierzch sałatki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *