Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z bobem i fasolą

Składniki:

  • 25 dag mrożonego bobu
  • puszka białej fasoli
  • czerwona cebula
  • czerwona papryka
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 łyżki białego octu winnego
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Bób zalać wodą i ugotować.
    W między czasie cebulę i paprykę pokroić w kostkę a fasole odsączyć z zalewy.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając obrany bób.
    Następnie oliwę wymieszać z posiekanym czosnkiem, octem, solą, pieprzem oraz cukrem.
    Sosem polać sałatkę i wstawić do lodówki na 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *