Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka śledziowa z burakiem i grejpfrutem

Składniki:

  • 5 filetów śledziowych
  • kilka liści sałaty
  • 1 ugotowany burak
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwony grejpfrut
  • skórka starta z cytryny
  • 2 łyżki orzechów laskowych
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

    Sposób wykonania:

    1. Sałatę porwać na mniejsze kawałki, śledzie pokroić w paseczki, buraki w kostkę.
      Następnie posiekać cebulę, grejpfruta pokroić w kostkę a Borzychy pokruszyć na mniejsze kawałki.
      Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
      Skropić całość oliwą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *