Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka kalafiora, marchewki i selera

Składniki:

  • 1 kalafior
  • 4 marchewki
  • 1 seler naciowy
  • 1 por
  • 250 g fasolki szparagowej
  • bulion
  • 1 słoiczek cebulek

    Sos:

  • 200 ml soku z pomarańczy
  • 2 łyżki miodu
  • sok z 1 cytryny
  • 75 ml białego octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz
  • 75 ml oliwy z oliwek
  • zioła

Sposób wykonania:

  1. Kalafiora podzielić na różyczki, marchewkę na plasterki, , seler na zapałki, pora w krążki a fasolkę na kawałki.
    Wszystkie warzywa ugotować osobno w bulionie po czym odcedzić i wymieszać ze sobą, dodając jeszcze posiekane cebulki.
    Następnie składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać i polać nim sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *