Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka grzybowa z pomidorami i papryką

Składniki:

  • 300 g grzybów
  • ½ szkl oliwy
  • 120 g fasolki szparagowej
  • 200 g szparagów
  • 150 g pomidorów
  • 150 g papryki
  • 150 g ogórków
  • główka sałaty
  • sok z cytryny
  • natka pietruszki
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Grzyby oprószyć solą oraz pieprzem, pokroić i poddusić na rozgrzanej oliwie z dodatkiem posiekanej natki pietruszki.
W między czasie pokrojone szparagi i fasolkę pokroić i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru.
Następnie paprykę opiec na patelni bez tłuszczu po czym pokroić ja w ostkę.
Natomiast pomidory również pokroić w kostkę a ogórki w plasterki.
Sałatę porwać na mniejsze kawałki.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *