Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki z indyka z serowym nadzieniem

Składniki:

  • kilka plasterków wędzonego indyka
  • 50 dag twarożku z ziołami
  • 1 główka sałaty
  • 15 dag zielonych oliwek
  • 1 czerwona papryka

Sposób wykonania:

  1. Oliwki drobno posiekać ( kilka zostawić do dekoracji) po czym dodać do twarożku i dokładnie wymieszać.
    Powstałą masą smarujemy plastry indyka i zawijamy w ruloniki, które wstawić na 30 min do lodówki.
    W między czasie resztę oliwek przekroić na połówki a paprykę pokroić w drobną kostkę.
    Następnie w połówkę oliwki wbić kostkę papryki.
    Roladki łososia wyjąć z lodówki i pokroić na mniejsze kawałki, które nabijać na wykałaczki przeplatając oliwkami nadzianymi papryką.
    Ułożyć na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty i posypać pozostałą papryką.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewelina M

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *