Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Panga

Panga zapiekana na porach

Składniki: 1 kg pangi 10 średnich porów/ białe części/ 4 łyżki oleju sól, pieprz do smaku 8 marchewek 30 dkg pieczarek 4 łyżki słonecznika 2 pęczki koperku świeżo wyciśnięty sok z 2 cytryn Sposób przyrządzenia: Pory umyć, oczyścić, pokroić w grube plastry. Marchew umyć, obrać i też pociąć plastry. Pory gotować 1-2 minuty we wrzątku…

Filet z pangi na ziemniakach

Składniki: 1 kg filetów pangi ½ kg ziemniaków 4 ząbki czosnku 6 łyżek oliwy z oliwek pęczek natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Rybę umyć i osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, pokroić na kawałki. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w grubsze plastry ok. 5 cm. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.…

Panga z pomarańczą

Składniki: 2 kg filetów z pangi 4 pomarańcze pęczek zielonej pietruszki sól świeżo zmielony biały pieprz 2-3 łyżki masła 4 łyżki oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i białym pieprzem. Filety ułożyć na żaroodpornym półmisku posmarowanym oliwą. Pomarańcze wyszorować szczoteczką we wrzątku. Dwie pomarańcze obrać i podzielić na…