Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: racuchy

Racuchy z dyni

Składniki: ½ kg dyni 30 dkg parówki 5 łyżek mąki pszennej 2 jajka 1 łyżka masła olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Dynię obrać, zetrzeć na tarce. Kiełbasę przepuścić przez maszynkę. Utrzeć żółtka z masłem, dodać masę kiełbasianą i ubitą na sztywno z białek pianę, osolić do smaku i dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Na patelni na…

Racuchy ze śmietaną

Składniki: 200 g mąki 200 ml śmietany 22% 3 jajka sól tłuszcz śmietana Sposób wykonania: Żółtka utrzeć razem ze śmietaną, mąką oraz szczyptą soli. Następnie białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta. Całość delikatnie połączyć. Smażyć racuchy na rozgrzanym tłuszczu. Przed podaniem polać śmietaną.

Racuchy drożdżowe

Składniki: 2 szkl. mleka 4 szkl. mąki 40-50 g drożdży 2-3 jajka łyżeczka cukru łyżka masła łyżeczka soli 200 g tłuszczu Sposób wykonania: Mleko podgrzać po czym zalać nim drożdże, dodać jeszcze mąkę. Całość dokładnie wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Następnie gdy ciasto urośnie dodać do niego, łyżkę masła oraz białka ubite na sztywną pianę.…