Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przekąski

Chlebek Pita z wędliną i warzywami z sosem majonezowym

Składniki: 4 chlebki pita 2 plastry gotowanej szynki 1 ogórek zielony 1 marchewka masło 2 plastry żółtego sera 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka keczupu 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Marchewkę i ogórka obrać, opłukać, osuszyć i pokroić w słupki. Majonez wymieszać z musztardą, keczupem i sokiem z cytryny. Chlebki skropić…

Ziemniaki z farszem z serka homogenizowanego

Składniki: 12 jednakowej wielkości ziemniaków 1 opakowanie serka homogenizowanego 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku 1 szklanka posiekanego szczypiorku, koperku, rzeżuchy, natki pietruszki sok z cytryny olej Sposób przyrządzenia: Ziemniaki dokładnie umyć, każdy zawinąć w folię aluminiową wysmarowaną olejem i oprószoną solą, piec 80 minut w dobrze rozgrzanym piekarniku. Serek homogenizowany wymieszać  z łyżką…

Ziemniaki po wiejsku z wędzonym boczkiem

Składniki: ½ kg ziemniaków 30 dkg wędzonego boczku 2 cebule ½ szklanki słodkiej śmietany ½ szklanki posiekanej natki pietruszki i szczypiorku olej 1 łyżeczka masła Sposób przyrządzenia: Ziemniaki umyć, obrać i pokroić, gotować 10 minut, odcedzić. Cebulę obrać, posiekać. Wędlinę pokroić w kostkę, razem z cebulką podsmażyć na oleju. Ułożyć  w naczyniu żaroodpornym i skropić…

Grzyby w śmietanie Kingi

Składniki: 35 dkg świeżych grzybów / pieczarki, kurki,/ 15 dkg suszonych grzybów 1 szklanka śmietany 1 szklanka mleka 1 duża cebula 2 łyżki masła ½ szklanki bulionu warzywnego 1 łyżka mąki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Suszone grzyby namoczyć w mleku, ugotować osączyć i pokroić w paseczki. Świeże grzyby poszatkować. Cebulę obrać, pokroić w…

Bagietka z kurczakiem i ziołami

Składniki: 1 bagietka ¼ szklanki mleka 3 łyżki miękkiego masła 2 szklanki ugotowanego zmielonego kruczka ½ szklanki posiekanej cebuli 2 łyżeczki posiekanego czosnku sól, pieprz do smaku ½ szklanki startego żółtego sera ¼ łyżeczki tymianku Sposób przyrządzenia: Przekroić bagietkę wzdłuż i wybrać miąższ. Namoczyć go w mleku i odstawić. Wydrążone połówki wysmarować masłem i lekko…