Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: boczniaki

Sałatka ze szparagami i boczniakami i szparagami

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 20 dag boczniaków 1 puszka szparagów 2 ogórki konserwowe 15 dag szynki 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sos: 1 słoik majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka ketchupu 1 łyżka musztardy 2 łyżki oliwy sól pieprz cukier Sposób wykonania: Majonez wymieszać z jogurtem,…

Roladki z flądry z rukolą

Składniki: 750 g filetów flądry sok z ½ cytryny 1 szalotka 400 g boczniaków 3 łyżki masła 2 łyżki wytrawnego sherry 200 g gęstej śmietany sól pieprz 1 pęczek rukoli Sposób wykonania: Filety pokroić na mniejsze kawałki, które skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie grzyby pokroić i podsmażyć na rozgrzanym maśle,…

Boczniaki smażone

Składniki: 800 g boczniaków 1 cebula 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Boczniaki dokładnie oczyścić, duże można pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć blaszkami do dołu i odstawić do osuszenia. W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle po czym dodać boczniaki. Trzymać na małym ogniu, do lekkiego zarumienienia się. Przed podaniem oprószyć solą…

Paprykarz śmietanowy z grzybów

Składniki: 600 g boczników 200 ml kwaśnej śmietany 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mąki 2 łyżki oleju słonecznikowego sól Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić ja na rozgrzanym oleju, wówczas zdjąć ją z ognia i wymieszać z czerwoną papryką w proszku. Następnie grzyby pokroić na duże kawałki…