Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z ogórka i cebuli na ostro

 

Składniki:

  • 1 ½ ogórka
  • 3 małe papryczki
  •  kawałek konserwowego imbiru
  • sok z 1 cytryny
  •  sól
  •  1 cebula
  •  1-2 ząbki czosnku
  • łyżka oliwy
  • szczypta cukru

 

Sposób wykonania:

  1. Obrane ogórki pokroić w kostkę.
    Następnie cebule posiekać i dodać do ogórków.
    Wrzucić jeszcze imbir oraz papryczki.
    Całość dokładnie zmiksować na jednolitą pastę.
    Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz cukrem.
    Na sam koniec wymieszać z olejem.

Liczba porcji: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *