Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Okrągłe chlebki z twarożku

Składniki:

  • 750 g twarogu
  • 2/3 szkl mąki
  • 4 jajka
  • 3-4 łyżki cukru
  • 4 łyżki startych sucharów
  • 2 łyżki cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • masło
  • śmietana

    Sposób wykonania:

    1. Do mąki dodać sól oraz cukier po czym całość wymieszać i wbić jajka i dodać twaróg.
      Dokładnie wyrobić.
      Z powstałej masy formować małe okrągłe chlebki, które obtoczyć w pokruszonych sucharach.
      Podsmażyć je na rozgrzanym maśle.
      Gdy się zarumienią przełożyć je do rozgrzanego piekarnika na 5-7 minut.
      Przed podaniem posypać cukrem i polać śmietaną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *