Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nalewka z zieloną herbatą i sokiem z winogron Iwony

Składniki:

  • 3 łyżki   zielonych listków zielonej herbaty
  • otarta skórka z cytryny
  • 1 dojrzałe soczyste jabłko
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka soku z winogron
  • ½ litra wódki

    Sposób przyrządzenia:
    Zieloną herbatę zaparzyć przez 10 minut pod przykryciem, przecedzić przez sito. Jabłko umyć, nie obierać ze skórki, pokroić w ósemki i usunąć gniazda nasienne. W dużym słoju wymieszać, herbatę, sok i wódkę, dodać otartą  skórkę z cytryny i pokrojone jabłko. Odstawić w suche i ciemne miejsce na 3 tygodnie. Po tym czasie  przefiltrować i przelać  do butelek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *