Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mizeria na zimę

Składniki:

  • 5 kg ogórków
  • 1 kg cebuli
  • 1 l oliwy
  • 1 szkl. octu
  • 3 łyzki soli
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • główka czosnku
  • 2 pęczki koperku

Sposób wykonania:

  1. Obrane ogórki pokroić plasterki, cebulę w piórka a koperek posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Dodać oliwę, ocet, sól, cukier, pieprz oraz posiekany czosnek.
    Jeszcze raz wymieszać i odstawić na 24 godziny.
    Po tym czasie przełożyć mizerie do słoików i pasteryzować około 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *