Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mielone z grzybami

Składniki:

 

  • mięso mielone 1 kg

 

  • cebula biała 1 sztuka
  • jajko 2 sztuki
  • świeże grzyby 8- 10 sztuk
  • bułka tarta 1/2 szklanki
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki posiekana 3 łyżki

 

 

Sposób przyrządzenia:
Mięso mielone należy wrzucić do miski, dodać do niego posiekane na
drobno grzybki. Cebulę należy posiekać w kostkę i zeszklić na patelni,
dodać do mięsa mielonego. Następnie do masy mięsnej należy dodać jajko,
zieleninę, sól i pieprz do smaku, wszystko wyrobić, w miarę potrzeby
dodawać bułkę tartą. Z tak przygotowanej masy mięsnej należy formować
kotleciki. Na patelni należy rozpuścić tłuszcz, na nagrzany tłuszcz
należy kłaść kotlety i smażyć je z obu stron na brązowy kolor. Podawać z
ziemniakami i surówką.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *