Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowane pomidory Anny

Składniki:

  • 1 kg małych pomidorów
  • 1 szkl octu winnego
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżeczki soli
  • kilka ząbków czosnku
  • 2 listki laurowe
  • kilka ziarenek pieprzu
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 1 papryczka chili

Sposób wykonania:
Pomidory ułożyć w słoiku przesypując je kawałkami papryczki chili oraz plasterkami czosnku.
Następnie do garnka wlać 3 litry wody, dodać do niej ocet, sól, listki laurowe, pieprzem oraz ziele angielskie.
Całość doprowadzić do wrzenia i zalać pomidory.
Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować około 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *