Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marchew marynowana z czosnkiem

Składniki:

  • marchew 2 kg
  • czosnek 40 dag
  • oliwa 2 szklanki
  • woda 1,5 litra
  • ocet 1/2 szklanki
  • sól 6 dag

    Sposób przyrządzenia:
    Marchewkę należy umyć i obrać, po czym pokroić ją w paski lub w
    kosteczkę, zalać wrzątkiem na około 5 minut, po czym wrzucić do miski,
    dodać do niej obrany i pokrojony w połówki czosnek oraz oliwę, wszystko
    dokładnie wymieszać. W rondelku należy zagotować wodę połączoną z solą i
    octem. Marchew z czosnkiem i oliwą należy rozłożyć do wyparzonych
    słoików, następnie zalać gorącą marynatą i zakręcić szczelnie. Słoiki
    należy pasteryzować przez 20 minut.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *