Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z serowym sosem

 

Składniki:

 

  • 250 g makaronu świderki
  • ½ szkl masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka mąki
  • 1 1/2 szkl pełnotłustego mleka
  • 2 łyżki białego sera
  • 1 szkl startego parmezanu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
W między czasie na rozgrzane masło wrzucić posiekany czosnek i smażyć 2 minuty po czym dodać mąkę oraz mleko.
Cały czas mieszając trzymać na małym ogniu do zgęstnienia, wówczas dodać biały  ser i nadal gotować, aż ser się roztopi i połączy z sosem.
Na koniec wymieszać z makaronem.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać startym parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *