Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kolorowa kapusta z jabłkiem

Składniki:

    • 1/2 kg. białej kapusty
    • 1/2 kg. czerwonej kapusty
    • 30dag. jabłek
    • 1 cytryna
    • 4 łyżki miodu
    • sól
    • pieprz
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

    Przygotowanie:
    Kapusty osobno poszatkować. Posolić i odstawić na pół godziny. Z jabłek usunąć gniazda nasienne i każde pokroić na 8 części. Skropić sokiem z cytryny. Czerwoną kapustę sparzyć w osolonym wrzątku, odcedzić i skropić resztą soku z cytryny. Jabłka usmażyć na podgrzanym miodzie. Składniki połączyć, doprawić do smaku i udekorować natką pietruszki.
     
    „Przepis nadesłany na konkurs Faceci od Kuchni przez Marzena Gad".

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *