Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karkówka z wątróbką

Składniki:
· ½ kg kwaśnych jabłek
· 1 cebula
· 700 g wątróbki drobiowej
· 1 Fix Danie na Dziś Soczysta karkówka z pieca KNORR
· 2 łyżki bułki tartej
· 1,5 kg karkówki wieprzowej

Sposób przyrządzenia:
Obrane jabłka pokrój w ćwiartki i podsmaż na patelni wraz z pokrojoną w cząstki cebulą, pod koniec dodaj wątróbkę – całość smaż chwilę. Dopraw łyżeczką Fixu Danie na Dziś Soczysta karkówka z pieca KNORR ciągle mieszając, a następnie odstaw do ostygnięcia.
Dodaj do tak przygotowanego farszu dwie łyżki bułki tartej i dokładnie wymieszaj.
Zrób w mięsie duże nacięcie i umieść w nim przygotowany farsz, całość dokładnie obsyp Fixem .
Umieść mięso w załączonej torebce, zamknij klipsem i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C przez około 60 minut. Rozerwij pod koniec pieczenia torebkę, aby opiec powierzchnie mięsa.{hidetags}

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *