Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapusta duszona w sosie pomidorowym

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 1 główka białej kapusty
  • 1 łyżeczka nasion kminku
  • sól
  • pieprz
  • 2 szkl podstawowego sosu z pomidorów
  • 2 łyżeczki brązowego cukru

Sposób wykonania;
Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekaną cebulę i smażyć około 5 minut.
Po tym czasie dodać kminek, poszatkować kapustę oraz sól i pieprz do smaku.
Całość wymieszać i trzymać pod przykryciem około 5 minut.
Następnie wlać sos pomidorowy oraz dodać brązowy cukier.
Dokładnie wymieszać, zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem około 1 godziny.
W trakcie duszenia od czasu do czasu wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *