Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica z łososiem Joli

Idealna na śniadanie jajecznica na śniadanie Joli. Do jej wykonania będziesz potrzebować: jajek, wędzonego łososia, śmietany i masła.
 

Składniki:

  • 3 jajka
  • 10 dag wędzonego łososia w plastrach
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka śmietany
  • sól
  • pieprz
  • pieczywo do podania
  • natka pietruszki do dekoracji 
 

Sposób wykonania:

  1. Do miseczki wbić jajka.
    Dodać do nich śmietanę i razem roztrzepać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Na patelni rozgrzać masło.
    Wylać na nią jajeczną masę.
    Gdy jajka zaczną się ścinać dodać pokrojonego na kawałki wędzonego łososia.
    Delikatnie mieszać trzymając na ogniu, aż jajka się zetną.
    Gotową jajecznicę przełożyć na kromki pieczywa.
    Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.
     
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *