Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Halibut z kokosem i imbirem

Składniki:

  • 80 dag. halibuta/4 kawałki/
  • 10 dag. wiórków kokosowych
  • ząbek czosnku
  • 2 limonki
  • 1 papryka chilli
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 4 plasterki masła
  • kawałek imbiru
  • kolendra do przybrania


Sposób przyrządzenia:

Rybę posolić. Wycisnąć sok z limonek. Chilli i czosnek drobno posiekać. Imbir zetrzeć na tarce. Zmieszać wiórki kokosowe z cukrem, kminkiem, imbirem, chilli, oraz sokiem. Przygotować 4 kawałki folii aluminiowej, na każdej położyć pół plasterka masła, łyżkę kokosowej mieszanki, halibuta, na nim znowu pół plasterka masła i łyżkę wiórków z przyprawami. Luźno zawinąć folię, ułożyć ryby na blasze. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 20 minut. Przed podaniem rybę przybrać kolendrą.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *