Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz z brzoskwiniami

Składniki:

  • 700 g schabu
  • 1 łyżka smalcu ze skwarkami
  • 5 cebul
  • sól
  • pieprz
  • curry
  • ¼ l bulionu
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 łyżka mąki
  • 100 ml śmietanki

    Sposób wykonania: 
    Mięso pokroić w paski, które obsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać posiekaną cebule i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz curry.
    Następnie wlać połowę syropu z brzoskwiń oraz bulion, wymieszać i trzymać na ogniu około 20 minut.
    Następnie dodać mąkę wymieszana z odrobina wody oraz śmietanę.
    Wymieszać, doprawić do smaku curry i wlać resztę syropu.
    Na sam koniec dodać jeszcze pokrojone brzoskwinie i dusić pod przykryciem około 5 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *