Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzyby na ostro

Składniki:

  • 2 łyżki oleju z orzechów ziemnych
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 cebule dymki
  • 300 g małych pieczarek
  • 2 duże pieczarki
  • 125 g boczniaków
  • 1 łyżeczka sosu chili
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu hoisin
  • 1 łyżka octu winnego
  • ½ łyżeczki mielonego pieprzu
  • 1 łyżka ciemnego brązowego cukru
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego

Sposób wykonania;
Do woka z worz grzanym olejem wrzucić posiekany czosnek oraz dymkę i smażyć 30 sekund.
Po tym czasie dodać posiekane grzyby, sos chili, sos hoisin, sos sojowy, ocet, pieprz oraz cukier.
Wymieszać i smażyć 5 minut.
Przełożyć grzyby ba półmisek i skropić olejem sezamowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *