Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grecka sałatka z kapusty

Składniki:

  • 1 nieduża główka kapusty drobno pokrojona
  • 1 czerwona papryka pokrojona w paseczki
  • ½ szklanki oliwek pokrojonych na ćwiartki
  • ½ szklanki pociętej natki pietruszki
  • 20 dkg pokruszonego sera feta

Dresing:

  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • ¼ szklanki octu winnego
  • 2/3 szklanki oliwy
  • kilka kropli octu balsamicznego
  • kilka posiekanych listków oregano
  • ½ łyżeczki soli
  • pieprz mielony do smaku


Sposób przyrządzenia:
Używając trzepaczki wymieszać w miseczce oliwę, ocet, czosnek, sól, pieprz i oregano. W misce wymieszać wszystkie składniki sałatki, polać przyrządzonym dresingiem. Przed podaniem lekko schłodzić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *