Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety z kurczaka w kokosowej panierce

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 1 jajo albo 2 białka
  • 50 gram wiórek kokosowych
  • 2 łyżki mąki
  • sól pieprz przyprawa do kurczaka
  • olej do smażenia 


Sposób wykonania:

Filety umyć, przekroić płasko na pół, lekko rozbić tłuczkiem, posolić, posypać pieprzem i przyprawą. Jaja (lub same białka, wtedy kotlety będą bardziej białe) roztrzepać. Kotlety obtaczać kolejno w mące, jajku, wiórkach kokosowych. na rozgrzaną patelnie wlać olej, wyłożyć kotlety, lekko podsmażyć z obu stron, następnie zmniejszyć ogień i smażyć pod przykryciem około 7-10 minut.

Przepis został nadesłany na konkurs "Ekspresowy konkurs bakaliowy" przez mariwanna.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *