Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety rybne z grilla Mateusza

Znakomite przepisy na ryby. Musisz je wypróbować. Tym razem przepis na filety rybne z grilla pomysłu Mateusza. Lista zakupów: filety z dorsza, sok z cytryny, koperek i natka pietruszki. 

 

Składniki:

  • 2 filety z dorsza 
  • 5 łyżek soku z cytryny
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 3 łyżeczki startej skórki z cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 łyżki koperku
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Filety rybne oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Pokroić je na mniejsze porcję.
    Następnie oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny.
    Dodać posiekaną natkę pietruszki, skórkę z cytryny oraz koperek.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz mieloną papryką.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć filety.
    Odstawić je na co najmniej 1 godzinę.
    Po tym czasie kłaść filety na rozgrzany ruszt.
    Grillować na złoto z obu stron. 
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *